Weesp Wijkt Uit - wijktheater!

zo 20 mrt.

|

Weesp

Weesp Wijkt Uit - wijktheater!

Een ontdekking, een ontmoeting, een ode aan onze stad.

Tijd en locatie

20 mrt. 10:00 – 14:00

Weesp, Weesp, Nederland

Over het evenement

Een verbindende theatertour, ontwikkeld voor en door Weespers dwars door de wijken die de stad Weesp rijk is. Bewoners en theatermakers brengen met optredens, persoonlijke verhalen, muziek en stukjes geschiedenis een ode aan hun wijk. Zwierend op de fiets of struinend met de benenwagen, kom je op plekken waar je misschien nooit eerder bent geweest en ontmoet je (nieuwe) stadsgenoten.

Zo zetten we Weesp en haar inwoners in de spotlights, met de stad als prachtig decor. De verbinding zetten we op symbolische wijze voort door het maken en serveren van de BuurtSoep. In een proefkeuken bereiden Weespers in aanloop naar Weesp Wijkt Uit een soep, die deels wordt gemaakt met voedsel left-overs van de lokale supermarkten en andere partijen. Een buurtsoep die net zo liefdevol zal worden gegeten als zij wordt opgediend.

Wie zijn De Kwartiermakers?

Wij zijn Arlinde, Didi en Annefleur en wonen nu resp. 6 jaar en 3 jaar in Weesp. Als redelijk nieuwbakken Weespers zijn we iedere keer weer verbaasd hoeveel verschillende gezichten Weesp heeft. Het oude centrum met al haar buurtjes en geschiedenis, Aetsveld, Hogeweij, de Vechtoever, de polders, Leeuwenveld, Weespersluis, de bedrijventerreinen aan de rand van de stad...

Wij hadden enorm zin om deze wijken en buurten te gaan verkennen en onze stad echt te leren kennen. En waar begin je dan? We hebben een koffiebus opgetuigd en duiken eens in de zoveel tijd een nieuwe wijk in om te praten met de bewoners. Tijdens deze gesprekken ontstond het idee om samen met andere Weespers een wijk theater tour te gaan maken. Zodat iedereen die het net als wij leuk vindt een nieuw stukje van zijn of haar stad te ontdekken, dit vanaf nu kan doen!

Aanmelden? Informatie om aan te melden volgt z.s.m.

Coronamaatregelen

Ook wij moeten rekening houden met de dan geldende coronamaatregelen, het programma kan nog aangepast worden als de ontwikkelingen daarom vragen.

Deel dit evenement