top of page
Beiaard bespelingen - Gijsbert Kok
Beiaard bespelingen - Gijsbert Kok

ma 21 mrt

|

Weesp

Beiaard bespelingen - Gijsbert Kok

Tijdens De Weesper Week laten verschillende beiaardiers een keuze uit composities en bewerkingen vanuit het Weesper carillon horen.

Aanmelden niet nodig.
terug naar home

Tijd en locatie

21 mrt 2022, 16:00 – 17:00

Weesp, Oudegracht 27, Weesp

Over het evenement

Beiaardiers uit Amsterdam zijn uitgenodigd om te komen spelen in Weesp tijdens de Weesper Week. Ook ons eigen stadsbeiaardier en de stadsbeiaardier van Den Haag - waar de Tweede Kamer zijn akkoord gaf aan de fusie - spelen mee.

Beiaardier: Gijsbert Kok, stadsbeiaardier van Den Haag en oud-stadsbeiaardier van Weesp

De fusie van Weesp en Amsterdam was goedgekeurd door de Tweede Kamer. Een goede reden om de stadsbeiaardier van regeringsstad Den Haag uit te nodigen om ons stad te versieren met feestelijke klanken. Dan niemand beter dan de oud-stadsbeiaardier van Weesp: Gijsbert Kok.

Hij brengt een mengsel van toepasselijke muziek stukken ten gehoor: - muziek dat of is gecomponeerd of gedrukt in Amsterdam of Den Haag, o.a. Bach en Mozart; - vier Amsterdamse liedjes; - twee stukken uit de musical t.g.v. het 650 – jarig bestaan van Weesp in 2005 door Gerard van Amstel; - composities uit de Weesper Carillon geschiedenis van de hand van Sylvia Maessen, Martijn Voorvelt en Wim Franken.

Luisterplaats:

Iedereen is welkom in de achtertuin van Oudegracht 27 - via de zijpoort. Gratis thee en koffie. Via een beeldscherm kan je de beiaardier in actie zien.

Benieuwd naar het gehele programma? Download het hier

Deel dit evenement

bottom of page