top of page
Luchtfoto weespersluis G.J. Schultz.jpeg

Wonen

De Weesper week balk groen.png
NIEUWE WEESPERS ZIJN WELKOM

Luchtfoto Weespersluis

Oké, je overweegt in Weesp te gaan wonen. Is dat een goed idee? En wat zou dat met je doen, als je je een Weesper mag noemen…? Laten we ons eens wagen aan een karakteristiek van deze mooie stad en zijn eigenzinnige inwoners.

Weesp zou een oester zijn. Een parel verborgen in een weinig fraaie buitenkant. Die buitenkant zijn de industrieterreinen en flatwijken, die parel is natuurlijk het levendige historische stadscentrum. Grachten, straatjes, monumenten, sluis, bruggen en natuurlijk de Vecht, die prachtige rivier. Maar er glinstert meer in Weesp. De betrokkenheid die de inwoners bij hun stad hebben en tonen. Door dingen te organiseren, vrijwilligerswerk op te pakken, elkaar te helpen en - last but not least - het trotse gevoel uitdragen van een Weesper te zijn.

Weesp is altijd een stad in ontwikkeling geweest. De oude binnenstad staat er al eeuwen, maar daar worden al meer dan honderd jaar steeds weer nieuwe wijken bijgebouwd. Achter de vuurlinie, bij het station, in de polders. Met als gevolg telkens nieuwe inwoners, nieuwe Weespers, die weer iets toevoegden aan de stad. Weesp verandert, past zich aan en gaat met de tijd mee - maar behoudt zijn parels. Nieuwe Weespers zijn zo oud als Weesp zelf. We kunnen niet zonder.

Wil je meer weten over Weesp en hoe Weesp haar kernwaarden bewaakt als stadsgebied van gemeente Amsterdam? Naast deze website is er ook een magazine onder de noemer ‘De Stad Weesp’. In dit magazine hebben veel aandacht voor de Weesper kernwaarden: de dingen die kenmerkend zijn voor Weesp. Door de kernwaarden te kennen, kunnen de inwoners van Weesp de identiteit van hun stad behouden en versterken, samen met de nieuwe gemeente Amsterdam.

foto: G.J. Schultz

kadertje weesper week.png

Weespersluis wordt een ruim woonlandschap met ca. 2.750 woningen. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd. De rest blijft open voor water en groen. In Weespersluis komt nieuw water dat in verbinding staat met de Vecht. Vanuit Weespersluis vaar je straks zo met je sloep de prachtige omgeving in!

Kijk voor meer informatie op de website: Weespersluis

Wonen in Weespesluis

Makelaars

De Weesper week balk groen.png
Koster Di Giacomo

Adres: Nieuwstad 26, 1381 CC Weesp
Telefoon: 0294-484441
website: www.kosterdigiacomo.nl

koster di giacomo.jpeg
De Weesper week balk groen.png
Vuurtoren | DeMakelaars.nl

Adres: Slijkstraat 36, 1381 BA Weesp
Telefoon: 0294 - 43 23 23
website: www.demakelaars.nl

vuurtoren team.jpeg
De Weesper week balk groen.png
Aemestelle

Adres: Nieuwstraat 33, 1381 BB Weesp
Telefoon: 0294 743 000
website: www.aemestelleweesp.nl

De Weesper week balk groen.png
Groen woning- en bedrijfsmakelaardij

Groen woning en bedrijfsmakelaardij
Adres: Herengracht 26, 1382 AG Weesp
Telefoon: 0294-417118
website: www.groenweesp.nl

bottom of page