top of page
2a45ff24-9cd8-4868-b4d7-bf1035da2c8f.jpeg

Weesper activiteiten

Het bezoek van de stoet legervoertuigen aan Weesp vormt de basis van dit evenement. Het konvooi van ca. 90 voertuigen verblijft ongeveer 2 uur in Weesp. In deze periode kan iedereen de voertuigen bekijken en zorgt de muzikale omlijsting door diverse jaren 40-50 bands voor de nodige gezelligheid.

De Weesper week balk groen.png
Weesp bevrijd
De Weesper week balk groen.png
Weesp beweegt | sportfair
weesp bevrijd - kln.jpeg
affiche weesp bevrijd 2017 - kln.jpeg

De gemeente Weesp vindt het belangrijk dat mensen van alle leeftijden kennis kunnen maken met bekende en onbekende sporten, met de intentie om de sportparticipatie te bevorderen. Stichting Sportfair heeft daartoe de Weesper Sportfair georganiseerd. Weesp marketing heeft aan dit evenent bijgedragen om Weespers en toekomstige Weespers te laten zien wat een geweldig groot aanbod aan en diversiteit van sportclubs en andere verenigingen Weesp heeft.
 

Tijdens deze dag in 2017 en 2018 mochten wij prachtig weer beleven. De sportclubs die vertegenwoordigd waren hebben echt laten zien wat de club en de sport voor iemand kan betekenen. In 2019 was het weer dramatisch en dat had z'n weerslag op deze dag die ondanks de regen toch redelijk goed werd bezocht. 

weesp beweegt - kln.jpeg
affiche weesp beweegt 2017 - kln.png
De Weesper week balk groen.png
Weesp gastvrij
fb flyer (3).jpeg
weesp gastvrij - kln.jpeg

Er zijn al 4 edities van dit event geweest waar Weespers en niet-Weespers kennis maken met de veelzijdigheid van ons oude stadje aan de Vecht. Het cultureel en culinair shopping festival staat in het teken van theater, eten & drinken, creativiteit en winkelen in de oude binnenstad van Weesp. Bezoekers lopen van locatie naar locatie en ervaren het bijzondere van de vestingstad met zijn authentieke winkels en culinaire en culturele verrassingen. Hier ontmoeten winkeliers, (horeca) ondernemers, kunstenaars, inwoners en gasten van Weesp elkaar tijdens een festival dat de hele dag duurt.In 2020 kon dit event niet doorgaan i.v.m. Corona. Voor 2021 staat deze dag gepland op zaterdag 26 juni. Volg de informatie op de websites.www.weespgastvrij.nl https://www.facebook.com/weespgastvrij

De Weesper week balk groen.png
Weesper monumentendag
d681280f-86d5-dec0-eed5-5d60f84e3b73.jpeg
weesp monumentendag - kln.jpeg

Weesp Monumentendag 

Op de Open Monumentendagen openen veel Weesper monumenten van 10 tot 16 uur hun deuren voor het publiek. Zoals o.a. de Grote Kerk, het stadhuis met het gemeentemuseum, de Van Houtenkerk, korenmolen De Vriendschap, het fort op de Ossenmarkt, de Maarten Lutherkerk, molen 't Haantje en de Synagoge.

Voor actuele data en informatie zie de website:

www.welkominweesp.nl/monumentendag

De Weesper week balk groen.png
Weesp voor nieuwe bewoners

Jaarlijks organiseert Weesp een avond voor nieuwe bewoners. In 2017 en 2018 was er het Woonevent. Het gaf een beeld van Weesp en wat het betekent om in Weesp te wonen, winkelen en recreëren. Zo werden bezoekers geïnformeerd over nieuwbouwprojecten, de financieringsmogelijkheden voor het kopen van bestaande en nieuwe woningen en het aanbod van bestaande koop en huurwoningen.

In 2019 is er gekozen voor een avondvullend programma en is Weesp gepresenteerd door afgevaardigden uit o.a. de cultuur, sport en verenigingsleven, de gemeente. De Weesper ambassadeurs hebben een goed beeld gegeven over Weesp, als stad om te wonen, werken en recreëren.

luchtfoto weesp.jpeg
weesp woonevent - kln.jpeg
De Weesper week balk groen.png
Weesp Korenfestival

Al bijna 20x wordt dit event georganiseerd door vrijwilligers. Dit evenement is zo gevestigd dat het aanbod van koren die hier willen zingen het aantal beschikbare plaatsen overstijgt. Uit het grote aanbod wordt een gevarieerd programma samengesteld, van pop tot klassiek en van close harmony tot smartlap. De koren treden verspreid over ca. 7 locaties op. Ook leuk om te kijken want het is een uitgelezen moment om ook de prachtige locaties te bekijken.

In 2020 is het Korenfestival geannuleerd i.v.m. Corona. Een datum voor 2021 is nog niet bekend. Volg de informatie over data en het programma via de website.

https://korenfestivalweesp.nl/

koor-2-aangepastjpg-640x480.jpeg
weesp korenfestival - kln.jpeg
De Weesper week balk groen.png
Logo "een warm hart voor Weesp"
logo we love weesp.jpeg

Iedereen die Weesp een warm hart toedraagt en wil uitdragen dat Weesp een geweldige stad is om te wonen, werken, winkelen en recreëren kan hiervoor het logo gebruiken. Om het logo af te stemmen op jouw activiteit kun je een eigen omschrijving toevoegen. Het logo wordt gratis vervaardigd en ter beschikking gesteld en kan aangeleverd worden als eps, jpg en pdf bestand. Inmiddels zien we het logo - in een groot varianten - terugkomen in diverse uitingen.  

De voorwaarden voor het gebruik van het logo:
- het logo kan met en zonder toevoeging gebruikt worden. 
- er mag geen enkele wijziging in vormgeving of kleur aangebracht worden en het mag niet vervorm worden bijvoorbeeld verbreed of versmald

Logo met toevoeging
- de tekstuele toevoeging dient van toepassing te zijn op een (promotionele) activiteit in Weesp
- Een logo met toevoeging kun je aanvragen bij Enter. Zij helpen je ook verder voor de juiste benaming van de toevoeging.

bottom of page