top of page
Feestelijke opening kunstexpositie 'Denkend aan Weesp'
Feestelijke opening kunstexpositie 'Denkend aan Weesp'

vr 18 mrt

|

Museum Weesp

Feestelijke opening kunstexpositie 'Denkend aan Weesp'

Feestelijke opening kunstexpositie ‘Denkend aan Weesp’ door basisschool koor o.l.v. Gooische Muziekschool

Aanmelden via externe site
www.kitchenrouletteweesp.nl

Tijd en locatie

18 mrt 2022, 13:45 CET

Museum Weesp , Nieuwstraat 41, Weesp

Over het evenement

Basisschool koor o.l.v. Gooische Muziekschool op Grote Plein

Met een nieuw lied over de stad Weesp zal een koor van Weesper basisschoolleerlingen op vrijdag 18 maart op het Grote Plein de expositie ‘Denkend aan Weesp’ openen. Het lied is geschreven door De Gooische Muziekschool. Docenten van de muziekschool zijn inmiddels druk aan het repeteren met de diverse groepen om op 18 maart een spetterende opening te verzorgen.

Het lied ‘Denk ik aan Weesp’ is gebaseerd op het gedicht dat Museum Weesp koppelde aan deze tentoonstelling. Het gedicht, afgeleid van ‘Denkend aan Holland’ van  H. Marsman, bevat alle belangrijke kenmerken van Weesp en haar historie.

De Gooische Muziekschool is vereerd dat zij dit lied voor Weesp mocht schrijven en uitvoeren met de basisschoolleerlingen. Naast de muziekschool heeft ook Dansstudio van Harten meegewerkt aan dit project.

Het lied ‘Denk ik aan Weesp’ is een onderdeel van het muziek- en erfgoedproject dat De Gooische Muziekschool  in samen werking met museum Weesp aan het schrijven is  voor de groepen 6 van de basisscholen. ‘Water als verbinding’ omvat een korte lessenserie en een bezoek aan het Museum. Hoofdthema’s als Water als verdediging, vervoersmiddel, levensbehoefte en grondstof zijn in dit project verwerkt.  

Expositie ‘Denkend aan Weesp’

Museum Weesp laat je even stil staan bij de stad Weesp.

Eeuwenlang zijn kunstenaars geïnspireerd door de lieflijke stad Weesp met haar ligging aan de prachtige rivier de Vecht. De schilderijen, tekeningen en aquarellen in deze expositie brengen de relatie tussen de stad en het water in beeld en vertellen daarmee het verhaal van Weesp en het water. 

Een blik op het water is namelijk voldoende om de geschiedenis van Weesp te begrijpen. Het water maakt dat er leven mogelijk is, dat er handel gedreven kan worden en dat er welvaart is.  

Zie hoe je de stad kunt verdedigen met water en welke rijkdom de productie van jenever en bier de stad brengt. Zie de bedrijvigheid van schepen op het water. 

Maar bovenal: geniet van de schoonheid van de stad door de ogen van de kunstenaars. 

Let op: de opening van de expositie is besloten, maar het optreden van het kinderkoor op het Grote Plein is voor iedereen toegankelijk. Bij het optreden van het kinderkoor worden vrijkaartjes uitgedeeld voor de expositie ‘Denkend aan Weesp’. De expositie is vanaf zaterdag 19 maart door iedereen te bezichtigen.

Meer informatie

Lees meer over Museum Weesp op: www.museumweesp.nl 

Lees meer over de muziekscholen op: www.degooischemuziekschool.nl en www.muziekschoolweesp.nl

Coronamaatregelen

Ook wij moeten rekening houden met de dan geldende coronamaatregelen, het programma kan nog aangepast worden als de ontwikkelingen daarom vragen.

Deel dit evenement

bottom of page