top of page
Zoeken

De geschiedenis van Weesp in een kinderboek

Om de overgang naar Amsterdam te markeren, krijgen alle leerlingen van de Weesper basisscholen rondom de fusie een uniek boek cadeau. Daarin wordt de geschiedenis van Weesp verteld in een spannend verhaal.

Een geheim dat iedereen moet weten

Het boek heet: Het grote geheim van de stad Weesp - dat iedereen moet weten. Het is geschreven door André Verheul, op verzoek van burgemeester Bas Jan van Bochove. De burgemeester, die uit het onderwijs komt, wilde op deze manier iets aan de jeugd van Weesp achterlaten.


Illustraties Het boek telt 100 pagina’s. Niet alleen het verhaal, ook de unieke illustraties van Wouter Pfeiffer en de omslag van Karen Weening nemen je op een toegankelijke manier mee naar het Weesp van vroeger.


Reizen door de tijd Het verhaal gaat over drie kinderen die door een mirakel door de tijd reizen: zo komen ze onder meer terecht in de oude stadspoort en de chocoladefabriek van Houten. Ook zien ze hoe het stadhuis wordt gebouwd. Ondertussen worden ze achtervolgd door een duister figuur. En er blijkt dus een groot geheim te zijn - dat iedereen moet weten.


Ook te koop Voor iedereen die niet op de basisschool zit: het boek is vanaf 19 maart te koop bij Pezzi Pazzi en in Museum Weesp (€ 12,99).

Commentaires


bottom of page