top of page
Zoeken

Samengaan zonder identiteit te verliezen

Halsema: ‘Samengaan zonder identiteit te verliezen’

Weesp hecht aan een eigen identiteit. Burgemeester Femke Halsema erkent dat. “Amsterdam zal moeten laten zien dat Weesp de vruchten plukt van het samengaan met Amsterdam zonder zijn identiteit te verliezen.”


Amsterdam mag trots zijn "Amsterdam mag er trots op mag zijn en ik hoop dat Weesp zijn trotse identiteit behoudt en graag bij ons hoort", aldus Halsema.


Uniek gebied Ook zei ze: "Ik denk dat wij de komende jaren vooral moeten laten zien dat Weesp zijn eigen identiteit kan behouden, want het is een uniek gebied met z'n groen en historische gebouwen."


Goede voorzieningen "En tegelijkertijd dat Weesp een niveau van voorzieningen heeft dat ook heel goed is. Dat het veilig is, met voldoende onderwijs en voldoende instellingen voor mensen die in nood zijn."


Vruchten plukken Amsterdam is zich ervan bewust dat niet iedere Weesper staat te springen om bij Amsterdam te horen. Halsema zegt dat het ook voor die inwoners duidelijk moet worden dat hun stad de vruchten zal plukken van het samengaan.


Weesper Moppen Halsema was op 5 maart te gast op het verkiezingsevenement van de Weesper Vereniging in de Grote Kerk van Weesp. Na afloop sprak ze met AT5/NH. Ze bleek niet alleen de Weesper Moppen “ontzettend lekker”, maar benoemde ook de rijke en gevarieerde gemeenschap, de fraaie ligging aan de Vecht en het mooie historische stadhuis, dat - zo zei ze - nu hopelijk nog meer als museum gebruikt gaat worden.

"We zijn ongelooflijk trots dat Weesp wil uitbreiden naar Amsterdam”, zei ze tot slot.


Bekijk het interview met Burgemeester Halsema via onderstaande link:Commentaires


bottom of page