top of page
Zoeken

Weesp blijft gewoon Weesp, toch?

De gemeente Weesp mag dan opgaan in Amsterdam, de stád Weesp blijft zoals hij is. Met zijn historische karakter, rijke verenigingsleven, dorpse eigenaardigheden en trotse inwoners. Twee steden

Dus voor alle duidelijkheid: Weesp houdt op 24 maart 2022 niet op te bestaan. Op die dag neemt de gemeente Amsterdam het bestuur over, maar de verenigingen, de ondernemers, de activiteiten, het historische karakter, de natuur, de voorzieningen, de fijne ligging en onze tikkeltje eigenwijze inborst blijven gewoon. We houden zelfs onze stadsrechten. De gemeente Amsterdam bestaat dus uit twee steden: Amsterdam en Weesp.


Onze identiteit

Al die dingen samen vormen 'de identiteit' van Weesp. Maar hoe zorgen we ervoor dat we onze identiteit niet verliezen? Veel Weespers hebben die vraag. Het antwoord luidt: door er als Weespers voor te blijven opkomen. Maar dan moet je wel weten wat die identiteit van Weesp dan precies is. De gemeenteraad van Weesp organiseerde daarover vele gesprekken en bijeenkomsten met inwoners en stelde in 2017 een lijst vast van 14 punten die voor de inwoners belangrijk zijn. Dat zijn: de kernwaarden.


Zelf voor opkomen

Amsterdam belooft om deze kernwaarden te behouden en te versterken. Wij, de Weespers, moeten daarvoor blijven opkomen. Maar dan moeten we die kernwaarden zelf wel goed kennen! 


Magazine

In maart verschijnt daarom huis-aan-huis het mooie magazine De Stad Weesp, waarin veel aandacht is voor deze kernwaarden. Let op de brievenbus (en deze website). 
Comments


bottom of page